Izuzetnost mastila

"Tokom godina, PILOT je razvio širok spektar ekskluzivnih i specifičnih mastila. Stručnost u hemijskom inžinjeringu brenda i značajne investicije u istraživanje, omogućili su da vam ponudimo 5 osnovnih tehnologija mastila, koja su danas postala vitalni dio tržišta pisaćeg pribora."

Termosenzitivno mastilo

Nova generacija gel mastila koja postaje nevidljiva uslijed izlaganja toploti. Inicijalno u boji (crno, plavo, crveno...) termosenzitivno mastilo postaje providno ukoliko je izloženo temperaturi iznad 60°C. Olovke sa termosenzitivnim mastilom zbog toga imaju specijalnu gumu na zadnjem dijelu omogućavajući papiru da se brzo zagrije i bez oštećenja (trljanjem gumice o papir dolazi do trenja i podizanja temperature čime mastilo gubi boju). Suprotno tome, izlaganje temperaturi nižoj od -10°C čini da se boja mastila ponovo pojavi. Pisati, brisati i ponovo pisati možete raditi onoliko puta koliko želite. Ovo mastilo koristi se posebno u FriXion liniji, proizvodu koji je veoma popularan kod mladih. Pogledajte termosenzitivne olovke.

 

Napredno mastilo na uljanoj bazi

Napredno mastilo na uljanoj bazi je moderna verzija mastila u obliku paste koje se trenutno koristi za hemijske olovke. Meko i tečno, obezbjedjuje brzo i komforno pisanje neophodno za moderno izražavanje. Pogledajte olovke sa naprednim mastilom na uljanoj bazi.


Tečno mastilo

Tečno mastilo je napravljeno od molekula boje u masi, što joj daje fluidnost, gustinu i sjaj bez premca. Kada je protok kontrolisan PILOT-ovim regulatorom protoka mastila, ono teče do zadnje kapi obezbjedjujući identičan kvalitet linije. Danas, ovo mastilo dostupno je u zamjenljivim ketridžima za neke modele rolera. Pogledajte rolere sa tečnim mastilom.

 

Gel mastilo

Fluidnost gel mastia je pozicionirano negde izmjeđu paste i tečnog mastila. Uložak je začepljen parafinskim čepom. PILOT ima jedan od najširih asortimana gel mastila u boji na tržištu sa 24 svijetle, metalik i pastelne boje... Pogledajte olovke sa gel mastilom.