Begreen – PILOT linija proizvoda od recikliranog

Begreen range

Pilot primjenjuje svoju filozofiju i posvećenost na svoj posao i proizvodnju. Svjesni da budućnost zavisi od svih nas, koristeći svoju stručnost, kompanija je odlučila da stvori prvi asortiman recikliranih olovaka: Begreen.

Sa Begreen asortimanom, PILOT-ova ideja je da se otvori novi, pozitivniji put za našu planetu.

Begreen je prvi asortiman reciliranih olovaka, t.j. proizvedenih od reciklirane plastike. Ovaj proces je dio produžetka ekološke sertifikacije za našu evropsku fabrike i svih japanskih fabrika (ISO 14001).

Koju korist ovaj asortiman pruža u cilju zaštite životne sredine?

Plastika se pravi od nafte. Korišćenjem reciklirane plastike, PILOT koristi manje nafte i samim tim doprinosi očuvanju prirodnih resursa.

Zamislite: da su sve olovke proizvedene u većim evropskim državama za godinu dana napravljene od reciklirane plastike, to bi nam omogućilo da uštedimo bar 78000 tona plastike što je ekvivalentno:

  • plastičnoj kocki veličine 30 spratne zgrade,
  • mjesečnoj potrošnji goriva svih automobila u Parizu.

Osim toga, upotreba refila takodje smanjuje proizvodnju plastike. Ne bacajte tijelo olovke i kapicu, jer su ovo najveći plastični dijelovi olovke:

  • 80% naših olovaka (hemijske olovke, gel roleri, roleri sa tečnim mastilom) su dopunjivi.

U PILOT-u, mi smatramo da kroz ovakav tip ophodjenja svi možemo doprinijeti zaštiti životne sredine.

Naravno, ovaj pristup ne žrtvuje naše zahtjeve u smislu kvaliteta, tehnologije i dizajna. Olovke odabrane za Begreen kolekciju su neke od vodećih u standardnom PILOT asortimanu.

Ovaj tip proizvodnje je još ambiciozniji i skuplji od standardne proizvodnje, ali mi smo odlučili da prodajemo olovke iz Begreen asortimana po istoj cijeni kao standardne PILOT olovke. Osim toga, Begreen asortiman je širok i dovoljno različit kako bi svaki kupac mogao pronaći olovku ili olovke koje savršeno odgovaraju njihovim zahtjevima.

Otkrijte našu Begreen liniju !