Pilot: a sertifikovana kompanija

Pilot Begreen

Okolina je u na[em fokusu.

Kako bismo kontinuirano unaprijedili politiku zaštite okoline, a naročito kako bismo joj dali vjerodostojnost, PILOT je 2006. godine odlučio slijediti postupke sertifikovanja za naše proizvodne procese i distributivne kanale, kao i za dizajn naših proizvoda.

Imati tvornicu u Europi omogućuje nam bolju kontrolu svih faza proizvodnje proizvoda, a time i našeg utjicaja na okolinu.

Sve naše japanske fabrike, kao i evropski proizvodni pogon, sertifikovani su ISO 14001. Naš sistem upravljanja okolinom (EMS) uzima u obzir različite uticaje (materijal, rizik zagađenja ...) kako bi ih se što više umanjili.

Ovo kontinuirano poboljšanje omogućilo nam je dobijanje visoko selektivne EMAS sertifikacije. Ova evropska sertifikacija dobijena 2012. omogućiti će nam da idemo dalje i identifikujemo nove izvore poboljšanja.

PILOT se obvezuje dati transparentne informacije o svojim pokazateljima performansi klikom ovdje.

Pokazateljima performansi

Uzimajući u obzir proizvode kao takve, kompletna BEGREEN linija se pridržava zahtjeva ISO 14021 u smislu ekološke komunikacije. To je realna posvećenost transparentnosti dodate vrijednosti BEGREEN asortimana.

Saznajte više o Pilotovoj predanosti održivom razvoju kroz odjeljak Corporate Social Responsibility: kliknite ovdje.