Izuzetnost mastila

Tokom godina, PILOT je razvio širok spektar ekskluzivnih i specifičnih mastila. Stručnost u hemijskom inžinjeringu brenda i značajne investicije u istraživanje, omogućili su da vam ponudimo 5 osnovnih tehnologija mastila, koja su danas postala vitalni dio tržišta pisaćeg pribora.
Pilot Thermosensitive Ink

Termosenzitivno mastilo

Nova generacija gel mastila koja postaje nevidljiva uslijed izlaganja toploti. Inicijalno u boji (crno, plavo, crveno...) termosenzitivno mastilo postaje providno ukoliko je izloženo temperaturi iznad 60°C. Olovke sa termosenzitivnim mastilom zbog toga imaju specijalnu gumu na zadnjem dijelu omogućavajući papiru da se brzo zagrije i bez oštećenja (trljanjem gumice o papir dolazi do trenja i podizanja temperature čime mastilo gubi boju). Suprotno tome, izlaganje temperaturi nižoj od -10°C čini da se boja mastila ponovo pojavi. Pisati, brisati i ponovo pisati možete raditi onoliko puta koliko želite.

Važno je voditi brigu o dokumentima nakon korištenja ovog mastila - ne ostavljati ih na izvoru toplote, na primjer, u automobilu tokom vrućeg dana ili u blizini grijalice. Suprotno, temperatura ispod -10 ° C čini mastilo ponovo vidljivim, stavljajući dokumente u zamrzivač, na primjer! Ni u kom slučaju se ne preporučuje pisati sa olovkama sa termo osjetljivim mastilom za potpisivanje ili popunjavanje službenih dokumenata.

Da biste pronašli odgovore na pitanja koja se tiču korištenja FriXion olovaka i termo osjetljivih mastila, pogledajte naš "FAQ" sekciju.

Ovo mastilo koristi se posebno u FriXion liniji, proizvodu koji je veoma popularan kod mladih. Pogledajte termosenzitivne olovke.

Napredno mastilo na uljanoj bazi

Napredno mastilo na uljanoj bazi

Napredno mastilo na uljanoj bazi je moderna verzija mastila u obliku paste koje se trenutno koristi za hemijske olovke. Meko i tečno, obezbjedjuje brzo i komforno pisanje neophodno za moderno izražavanje. Pogledajte olovke sa naprednim mastilom na uljanoj bazi.

Tečno mastilo

Tečno mastilo

Tečno mastilo je napravljeno od molekula boje u masi, što joj daje fluidnost, gustinu i sjaj bez premca. Kada je protok kontrolisan PILOT-ovim regulatorom protoka mastila, ono teče do zadnje kapi obezbjedjujući identičan kvalitet linije. Danas, ovo mastilo dostupno je u zamjenljivim ketridžima za neke modele rolera. Pogledajte rolere sa tečnim mastilom.

Gel mastilo

Gel mastilo

Fluidnost gel mastia je pozicionirano negde izmjeđu paste i tečnog mastila. Uložak je začepljen parafinskim čepom. PILOT ima jedan od najširih asortimana gel mastila u boji na tržištu sa 24 svijetle, metalik i pastelne boje... Pogledajte olovke sa gel mastilom.