Naša misija

Više od 100 godina PILOT svima osigurava najkvalitetnije olovke i inovativna rješenja kako bi maksimalno iskoristili svoj rukopis i postigli ono što je najvažnije.

Danas su ekrani i pametni telefoni sastavni dio našeg svakodnevnog života, ali čin pisanja i dalje čini da mozak funkcioniše na fundamentalan način. Više nego ikad, misija Pilota je da „podrži čin pisanja pozivajući svakog da napiše svoj svijet. »

Bilo da ste u školi, u kancelariji ili kod kuće:

uvijek će 
postojati Pilot olovka u vašem životu, kojom ćete pisati svoj svijet.

Vrijednosti brenda

Kvalitet

Danas je PILOT jedan od rijetkih proizvođača u svijetu koji može da sprovede sve neophodne faze u razvoju pisaćeg pribora. PILOT garantuje besprekoran kvalitet svojih proizvoda. Vjeran svom japanskom porijeklu, svaka fabrika podliježe strogim proizvodnim procesima i kontrolama. Svaki proizvod se sistematski testira na kraju proizvodnog lanca.

Inovacije

Zahvaljujući veoma visokom nivou inovacija u kombinaciji sa velikom industrijskom odlučnošću, PILOT je lansirao uzastopne tehnologije koje su potpuno promijenile lice tržišta pisanja.

Održivost

U PILOT-u stalno inoviramo kako bismo naše olovke učinili ekološki prihvatljivijim. Fokus svih naših inicijativa je da PIŠEMO BOLJE SA MANJE, sa ciljem smanjenja ekološkog uticaja naše proizvodnje, uz očuvanje naših standarda kvaliteta i inovativnosti.

Kompanija Pilot

Zahvaljujući svojoj stručnosti, brend se pozicionirao na čelo tehnologije pisaćeg pribora širom svijeta. Danas su PILOT olovke dostupne širom svijeta: kompanija je pionir i lider na svom tržištu, broj 1 u kategoriji rolera, kao i kreator i igrač br. 1 u segmentu termoosetljivih olovaka.

Japanska

kompanija

2600

zaposlenih širom svijeta 2023

100

Prisutan u više od 100 zemalja svijeta

113

milijardi jena* (*Promet grupe 2022.)

Preko 100 godina istorije

Prve PILOT olovke napravljene su u Japanu 1918. Napravila su ih dva pomorska inženjera, Riosuke Namiki i Masao Vada iz trgovačke mornarice.

Kao priznanje njihovoj zajedničkoj strasti prema moru, nazvali su brend PILOT po vodećem brodu koji vodi flotu.

Naši izazovi

Pišite bolje s manje

Očuvanje životne sredine je veliki izazov koji je dugo vodio naše akcije i razmišljanja. Ovaj pristup stalnog poboljšanja nagrađen je postizanjem veoma selektivnog EMAS sertifikata kao i norme ISO 14001. Ponosni na ovo, nastavljamo naše napore kroz akcioni plan zasnovan na 4 osnovna stuba: naše 4R

RECIKLIRAJTE

Dajte najveći prioritet korištenju reciklirane plastike.

SMANJITI

Manje plastike u našoj ambalaži.

PUNJENJE

Promijenite punjenje, a ne olovku.

VRATITE

Smanjite zagađenje prikupljanjem plastičnog okeanskog otpada.