Tehničke inovacije

PILOT pisaći pribor je poznat po svom visokom kvalitetu proizvodnje i komforu prilokom upotrebe.

Zahvaljujući visokom nivou inovacije, kombinovanim sa velikom industrijskom odredjenošću, PILOT je lansirao uzastopne tehnologije koje su potpuno promijenile izgled tržišta pisaeg pribora.

Tungsten-karbidne kuglice

Tungsten-karbidne kuglice

Ova legura je jedna od tajni PILOT-ovog kvaliteta. Ona je praktično otporna na deformacije prouzrokovane potresima ili ispadanjem olovke. Kuglica zadržava svoj okrugli oblik i linija ostaje precizna, ravna, bez prekida i mrlja. Tokom pisanja kuglica se okreće oko svoje ose 4 do 5000 puta u minutu. Ova rotacija generiše toplotu koja čini mastilo još tečnijim. Ova kuglica je smještena u vrh olovke (kućište) od nerdjajućeg čelika.

Hi-Tecpoint

Hi-Tecpoint

Lansiran 1984. godine, mikro-kuglica postavljena sa 3 ili 4 rupice na vrhu Hi-Tecpoint olovaka, ekskluzivno je patentiran od strane PILOT-a.

Za razliku od nepodesivih kuglica, ova tehnologija čini mogućim da mastilo teče slobodnije i unapredjuje rotaciju kuglice, što obezbjedjuje tečniji ispis. Rezultat su precizne linije i izuzetna udobnost pisanja.

Regulator protoka mastila

Regulator protoka mastila

Privremenim skladištenjem viška mastila u membranama različitih debljina, regulator čini mogućim kontrolisanje dotoka mastila do kuglice i time obezbjeđuje ravnomjeran protok mastila kroz cijeli životni ciklus olovke.

ATT sistem

ATT sistem

Vrhunska tehnologija ove kapice leži u genijalnoj opruzi podešenoj na vrhu olovke čineći ga totalno nepropusnim za vazduh. Ovaj sistem garantuje da je olovka uvijek spremna za upotrebu i eliminiše probleme curenja ili pokretanja ispisa olovke.

Pomjerajući mehanizam

Pomjerajući mehanizam

Kompletan metalni vrh klizi unutar tela tehničke olovke kako bi spriječio lomljenje mine i oštećenja tokom transporta.

Shaker sistem

Shaker sistem

« Protresi ili pritisni! »

Ove tehničke olovke su opremljene unutrašnjim sistemom koji izbaca minu. Prostim protresanjem tijela mina izlazi napolje bez potrebe za pritiskanjem klipa.

Vrh od flica

Polyacetate Fibre Tip

Hiper-otporni poliacetal vrh od flica smješten u metalno kućište. Višestruki kanal za protok mastila.

Capless

Capless

Rezolutan i moderan pisaći instrument, Capless naliv pero je trenutno jedino naliv pero na potisni mehanizam na svijetu. Zatvaranje je obezbjedjeno sićušnim metalnim zatvaračem koji je veoma diskretan i pouzdan.