Umjetnost tehnologije

Od svog osnivanja 1918. godine, pa sve do modernih vremena, PILOT je kontinuirano inovirao i pomjerao granice tehnologije primjenjujući je na pisaći pribor. Danas, PILOT je jedan od rijetkih proizvođača u svijetu sa mogućnosti obavljanja svih faza neophodnih za razvoj pisaćeg pribora. Ovo je moguće zbog veoma uspješnog odjeljenja istraživanja i razvoja, integrisanog odijeljenja dizajna, moćnog proizvodnog pogona i distributivne mreže rasprostranjene širom svih kontinenata.

Ova strategija integrisane proizvodnje navela je PILOT da postavi proizvodne pogone širom svijeta. Svaka od njih u potpunosti je specijalizovana na asortiman proizvoda kako bi se postigla optimizacija tehnološke stručnosti.


JAPANSKE FABRIKE

HIRATSUKA

HIRATSUKA

Od razvoja proizvoda do proizvodnje naliv pera, tehničkih olovaka, proizvoda vezanih za štampače, preciznih instrumenata i nakita. Sve ovo je integrisano u ovoj fabrici.

ISESAKI

ISESAKI

Ova fabrika integriše preciznu mehaniku i masovnu proizvodnju hemijskih olovaka, hemijskih olovaka sa mastilom na vodenoj osnovi i mina za tehničke olovke.

PILOT INK CO.

PILOT INK CO.

Stručnost u hemijskoj tehnologiji mastila. Tečno mastilo i termosenzitivno mastilo koje se koristi za FriXion, razvijeno je u ovoj fabrici.


FRANCUSKA FABRIKA

ALLONZIER-LA-CAILLE

ALLONZIER-LA-CAILLE

Ova fabrika specijalizovana je za proizvodnju evropskih vodećih proizvoda. Fineliner, V5, V7, G-1, G-2, G-2 Pixie i B2P.