Pravila o Privatnosti

This policy is effective as of 25/05/2018

DIS kd vrlo ozbiljno preuzima odgovornost da osigura zaštitu vaših osobnih podataka iu skladu s propisima EU, posebice Uredbom o općoj zaštiti podataka (EU) 2016/679 od 27. aprila 2016. (u daljnjem tekstu: GDPR) i primjenjivo dopunjavanje nacionalnih odredbi.

Stoga vas obavještavamo o načelima koja se primjenjuju u vezi vaših osobnih podataka.

Prvo, informišite se da ne obrađujemo podatke u velikoj mjeri. Naša glavna aktivnost je prodaja pisanih instrumenata, vođenje i promocija našeg brenda.

Vaše lične podatke ne prenosimo na treće strane, osim na:

 • naši podugovarači u specifičnim uslovima, gde je to potrebno,
 • druge treće strane, ako smo legalno obavezni da to učinimo.

Niti mi, niti naši podizvođači ne prikupljaju vaše lične podatke sa namerom da ih trgovate trećim stranama ili ih koristite u svrhe marketinga bez vaše saglasnosti ili detaljnog profila o vama sakupljanjem vaših ličnih podataka.

Mi samo prikupljamo i obrađujemo vaše lične podatke u svrhe opisane u ovoj politici privatnosti, i pod jednim od sledećih zakonskih osnova (član 6 BDP-a):

 • obrada je neophodna za izvršenje ugovora sa vama ili da biste preduzeli korake pre sklapanja ugovora sa vama na vaš zahtev;
 • obrada je neophodna u svrhu naših legitimnih interesa (kao što je, ali ne ograničavajući se samo na naše interesovanje da odgovorimo na vašu istragu, upravljamo ugovornim odnosom sa vama, ili poboljšamo naše proizvode i naše veb stranice) i takvi interesi ne preklapaju svoje interese, osnovna prava ili slobodu;
 • obrada se vrši uz vašu saglasnost, gdje je takva saglasnost potrebna kako bi se ispunile naše obaveze u cilju usaglašavanja.

Obaveštavamo vas u skladu sa GDPR-om, kada sakupljamo vaše podatke, svrhe takvog sakupljanja i obrade, pravni osnov takve obrade, primaoca vaših podataka, trajanje obrade i vaša prava u vezi sa podaci nam se dostavljaju.

Kada trgovate ili stupite u kontakt sa DiS kd, kontroler podataka za lične podatke:

 • kupci, bilo profesionalni ili pojedinačni, tekući ili budući
 • dobavljači,
 • kandidata za posao,
 • posjetitelji naših veb stranica

DIS kd.

Ljuba Cupica bb, Niksic, Crna Gora

Da nas kontaktirate sa upitom za zaštitu podataka u vezi sa obradom vaših ličnih podataka, molimo Vas da koristite e-poštu : prodaja[at]pilotpen.me.


Kakva su pravila za vas?

Koja pravila važe za svaku situaciju?


Kakva su pravila za vas?

Ako ste B2B kupac ili dobavljač

Kao poslovni partneri, moramo prikupiti lične podatke koji se odnose na naše dobavljače ili predstavnike kupaca ili dopisnike.

Mi sakupljamo vaše podatke kada nas kontaktirate, kada stupimo u ugovorni odnos, kada kreirate svoj račun na našoj veb stranici ili kada se pretplatite na naše biltene ili marketinške aktivnosti.

Sakupljanje i obrada ovih podataka neophodno je da se povežete sa vama (npr. Da date kvotu) za izvršenje ugovora i da pratite naše poslovno partnerstvo, obavljate marketinške aktivnosti, kao i za svrhe prevencije prevara i ispunjavati naše obaveze prema važećim zakonima i propisima, te braniti i procijeniti zakonsko pravo.

Možemo imati sledeće lične podatke:

 • ime, naziv posla i kontakt informacije kao što su profesionalna adresa e-pošte i broj telefona,
 • Neke potrebne ekonomske informacije o vašoj situaciji (npr. Informacije o plaćanju istorije fakture) ako ste samostalni trgovac.

Ovi lični podaci obelodanjeni su DIS kd kako bi se suočili sa vašim poslom (npr. Prodaja, lanac snabdevanja, računovodstvo). Oni se mogu otkriti drugim Pilot jedinicama kada je to potrebno, na primjer, ako lokalni ugovor može biti pod evropskim ugovorom sa organizacijom kupca ili dobavljača.

Nećemo otkriti bilo kakve informacije bilo kojoj kompaniji van mreže Pilot partnera, osim ako to nije potrebno u skladu sa zakonom.

Lični podaci prikupljeni tokom našeg poslovnog odnosa zadržaće se u vremenu koje je potrebno za postizanje specifičnih ciljeva obrade podataka koji su ovde opisani ili u trenutku prikupljanja podataka, osim ako se primenjuju kraći ili duži roči zadržavanja prema važećim zakonima. Konkretno, zadržaćemo obaveznu računovodstvenu dokumentaciju kao što su fakture za 10 godina, nakon završetka tekuće finansijske godine.

Ako ste potencijalni klijent ili dobavljač i vi nam pošaljete konkretan upit putem e-pošte, telefona ili kontaktnog formulara koji je dostupan na našoj veb stranici, mi možemo koristiti ove informacije i kontakt podatke kako biste pratili vaš upit ili dogovorili posetu od jedan od naših menadžera prodaje.

⇑ NAZAD

Ako ste korisnik…

…ili nas kontaktirate putem e-maila ili putem kontakt forme

Možda imate pitanje ili upit i mi vam pružimo mogućnost da nas kontaktirate preko naše e-adrese ili preko kontakt formu na našoj veb stranici.

Ako nas kontaktirate, mi ćemo se baviti sledećim ličnim podacima:

 • Vaše ime, naziv,
 • Vaša email adresa,
 • Vaša poštanska adresa,
 • Vaš broj telefona, ako ste ga poslali.

Ovi lični podaci su otkriveni korisničkoj službi DIS kd, samo da bi ste stupili u kontakt sa vama i odgovorili na vas. Oni se mogu otkriti drugim Pilot jedinicama kada je to potrebno za adresiranje vašeg zahteva.

Na primer, ako direktno kontaktirate DIS kd, možemo poslati vaš zahtev i kontakt podatke relevantnom lokalnom Pilot entitetu, direktno ili preko Pilot korporacije Evrope, ako je to prikladno: na primer lokalna Pilot kompanija ili ekskluzivni distributer u zemlju u kojoj živite.

Informacije o vama će se zadržati samo da bi se zadovoljio vaš zahtev, osim ako se kraći ili duži periodi zadržavanja ne primenjuju u skladu sa lokalnim ili važećim zakonima. Oni se ne koriste za bilo koju drugu svrhu.

…i ako učestvujete u našim nagradnim igrama

Možda želite da učestvujete u jednoj od naših takmičenja.

Kada učestvujete, možemo vam zatražiti da dostavite sledeće lične podatke:

 • Tvoj naslov, ime,
 • Vaša email adresa,
 • Tvoja kućna adresa.

Ovi lični podaci obelodanjeni su timu marketinga DIS kd i svim podizvođačima koji su zaduženi za sprovođenje igre i koji će se koristiti samo za vođenje igre, upravljanje nagradama i njihovo slanje, kao i poštovanje naših obaveza prema važećim zakonima i propisima, i da brani i proceni zakonsko pravo.

Na primjer, naši podugovarači (specijalizovane servisne kompanije) mogu biti zaduženi za obradu učešća, vođenje izvlačenja, slanje nagrada pobjednicima,… Mi samo objavljujemo vaše lične podatke našim podugovaračima koji su nam vezani za ugovorne obaveze kako bi pokrenuli igru . Ne prodajemo i ne tražimo od naših podugovarača da ne prodaju vaše lične podatke ili da ga koriste u neku drugu svrhu bez vaše saglasnosti.

Možemo da koristimo vašu e-adresu za marketinške svrhe, samo uz vašu saglasnost (pogledajte odeljak "ako se prijavite na naš bilten" za više objašnjenja).

Vaši lični podaci će se zadržati isključivo u vremenu koje je neophodno za postizanje specifičnih ciljeva obrade podataka koji su ovde opisani, osim ako se kraći ili duži periodi zadržavanja ne primenjuju u skladu sa lokalnim ili drugim važećim zakonima.

…i ako učestvujete u našim nagradnim igrama

Bilo da se nalazite na našim veb lokacijama, dok posećujete veb lokacije, učestvujete u igri ili kupujete proizvode, možda ćete želeti da se registrujete na naš bilten i da dobijete promotivne informacije o našim proizvodima putem e-pošte. Uvijek tražimo vašu saglasnost da to uradite.

Nikada ne koristimo vašu e-adresu ili druge lične podatke u svrhu marketinga bez vaše saglasnosti.

Vaši lični podaci se objelodanju samo timu marketinga DIS kd i svim tehničkim provajderima koji su zaduženi za naše marketinške aktivnosti, koji su vezani posebnim ugovornim obavezama u pogledu obrade ličnih podataka koje smo preneli na njih.

Informacije o vama će biti zadržane 3 godine od vaše pretplate i mogu se obnoviti uz vašu saglasnost. U bilo kom trenutku, možete takođe povući svoju saglasnost tako što ćete kliknuti na "odjaviti se" u e-pošti koju primite od nas.

⇑ NAZAD

Ako ste posjetilac našeg sajta ili socijalnih mreža

Kada posetite našu Veb lokaciju, ne prikupljamo vaše lične podatke.

Mi koristimo kolačiće

WKada posetite našu veb lokaciju po prvi put, obaveštavamo vas da koristimo kolačiće, uz pomoć banera sa informacijama koja je prikazana na vrhu stranice.

Nastavljamo pregledanjem na našoj veb stranici kada se prikazuje ovaj baner, slažete se sa našom upotrebom kolačića.

Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji su sačuvani u veb pregledaču ili su sačuvani na vašem računarskom sistemu od strane veb pregledača. Kolačići nam uglavnom pomažu da vam pružimo dobru uslugu na našoj veb stranici.

Ako su kolačići blokirani (posebno tehnički kolačići), možda neće biti moguće koristiti naše veb stranice bez problema, ili možda neće biti moguće.

Kolačići koje izdaje naš veb sajt koriste se za:

 • Omogućavanje funkcionalnosti osnovnog sajta, odnosno prilagođavanje prezentacije našeg sajta na željene postavke vašeg terminala (odgovarajući dizajn prema vašem uređaju, upotrebljeni jezik, rezolucija prikaza, korišteni operativni sistem itd.). Ovi kolačići se koriste samo u cilju dobrog prikaza stranice i zahtevani su;
 • Dobijate statistiku o upotrebi i obimu poseta našem Sajtu kako biste poboljšali performanse naših usluga, u zavisnosti od vašeg prihvatanja nastavkom pretraživanja na našem Sajtu. Koristimo Google analitiku ili bilo koji sličan analitički alat. Prikupljene informacije su agregirane i ne dozvoljavaju individualnu identifikaciju. Da biste saznali više o Google analitici: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
  Da biste onemogućili Google Analitics da ga prati na svim veb lokacijama posjetite http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
 • Pomažući da pamtite informacije koje ste preneli na našu Sajt kako biste olakšali pristup vašem računu ili igri kako biste izbjegli da se morate identificirati nekoliko puta u jednoj sesiji, pod uslovom da ste prihvatili.
Kako upravljati vašim preferencama u vezi sa kolačićima?

Možete odabrati da sačuvate kolačiće na vašem terminalu ili naprotiv odbijete ih tako što ćete konfigurisati svoj pregledač. Konfiguracija svakog pretraživača je različita, mi ćemo dati ispod informacije koje će vam omogućiti da saznate kako promijeniti svoje želje u pogledu kolačića. Takođe možete kontaktirati Sajt http://youronlinechoices.com, i pratiti uputstva predložena od strane ove stranice kako bi vam pomogli da kontrolišete, odobravate ili blokirate kolačiće držane na vašem terminalu.

Aplikacije trećih strana

Verovatno ćemo uključiti na naše računarske aplikacije od trećih strana, na primjer na Ioutube. Koriste kolačiće ako ih koristite i nemamo kontrolu nad svojim postupkom jer oni djeluju za sebe.

Društvene mreže poput Facebook-a ili Tvitter-a obično će vas prepoznati zahvaljujući njihovom dugmetu, čak i ako niste kliknuli na njega kada ste se konsultovali na našem sajtu i nemamo nikakvu kontrolu nad njihovim procesom. Međutim, na našoj veb stranici ne prikazujemo aktivne dugmad za socijalnu mrežu i ove treće strane ne mogu da vas identifikuju kada samo konsultujete našu veb stranicu.

Za više informacija o kolačićima i korišćenju vaših ličnih podataka od strane ovih aplikacija ili društvenih mreža, savetujemo vam da konsultujete svoje smernice i opšte uslove korišćenja.

⇑ NAZAD

Ako su kandidati za posao

Možete se prijaviti za posao kod nas. Možda ćete moći da to učinite koristeći našu e-adresu ili kontakt formu ili preko jednog od naših provajdera usluga, kao što je agencija za zapošljavanje.

Kao kandidat za posao, mi ćemo držati lične informacije koje nam dostavite u CV-u kao što su

 • Tvoje ime,
 • Photo,
 • Kontakt informacije,
 • kvalifikacije,
 • istorija posla.

Sve informacije koje pružate tokom procesa zapošljavanja će se koristiti samo za legitimne interese, a naročito za obradu vaše prijave ili za ispunjavanje zakonskih ili regulatornih zahteva ako je potrebno.

Nećemo dijeliti nijednu informaciju koju ste dali prilikom procesa zapošljavanja neovlašćenom osoblju, koji će se sigurno držati interno.

Koristićemo kontakt podatke koji nam dostavite da Vas kontaktiramo o napretku vaše aplikacije.

Koristićemo i druge informacije koje nam pružite kako biste procenili vašu podobnost za ulogu koju ste prijavili.

Zadržaćemo informacije o vama:

 • Ukoliko ste uspješni, informacije koje daju tokom procesa prijave će nas zadržati kao dio dosjea vašeg zaposlenog tokom trajanja vašeg posla plus 5 godina nakon završetka vašeg posla.
 • Ako niste izabrani za intervju ili neuspešni u procesu intervjua, vaše informacije nećemo zadržati. Kada dobijete dozvolu, mi ćemo zadržati vašu biografiju do 2 godine od dana vašeg pristanka.
⇑ NAZAD

Koja pravila važe za svaku situaciju?

Gdje čuvamo podatke?

DIS ne čuva vaše lične podatke izvan Evropskog ekonomskog područja (EEA).

Ako se dešava da jedan od naših podugovarača mora sačuvati neke od vaših ličnih podataka izvan EEA, mi se uveravamo da je naš podizvođač posvećen pružanju istih garancija sigurnosti i istog nivoa zaštite koje biste imali u EEA (pogledajte sljedeća pitanja).

⇑ NAZAD

Da li je to sigurno?

Naš cilj je da uvek držimo vaše podatke poverljivim, sigurnim i sigurnim.

Bavimo se velikom pažnjom za izbor naših IP uređaja, softvera, naših podugovarača i za poboljšanje naših internih procesa. Uzimamo i zahtevamo da naši podizvođači preduzmu, odgovarajuće tehničke i organizacione mere za zaštitu podataka, sprečavanje gubitka, uništavanje, neovlašćeni ili nezakoniti pristup i korišćenje vaših podataka. Mi obezbedjujemo da interno i eksterno osoblje koje ima pristup vašim podacima vezuje odgovarajuće odgovornosti za sigurnost i povjerljivost.

Uprkos merama koje uzimamo, imajte na umu da nijedna elektronska informacija o prenosu ili skladištenju nije 100% sigurna i da ne možemo garantovati da gubitak, uništenje, neovlašćeni ili nezakoniti pristup i korištenje vaših podataka nikada neće doći.

⇑ NAZAD

Kako da radimo sa našim podizvođačima?

Možda ćemo morati da dostavimo vaše lične informacije našim podizvođačima.

Na primer,

 • Ako učestvujete u igri, možemo da radimo sa agencijom za organizovanje igre;
 • Ako postavite narudžbu, moramo dati vaše lične informacije našem prevozniku;
 • Ako se prijavite za posao preko agencije za zapošljavanje, agencija prikuplja vaše podatke.

Lista ovih podugovarača, sa naznakom gde se nalaze, dostupna je na upit na privacy[at]pilotpen.me. Da bismo se blagovremeno ponašali prema vašim informacijama, formalizujemo ugovorne odnose sa našim podizvođačima. Tražimo od njih da obrade vaše podatke samo za svrhe i za vrijeme koje nam je odredio. Mi obezbedjujemo da lica koja su ovlašćena za obradu vaših ličnih podataka obavezala su se na poverljivost i da sprovode tehničke i organizacione mjere kako bi osigurale dobar nivo sigurnosti.

Uveravamo se da naš podugovarač ne podugovarava svoj posao bez našeg pristanka.

Vaši podaci se takođe mogu dijeliti sa nadležnim organima, institucijama, javnim entitetima ili drugim legitimnim primaocima, kako to dopuštaju važeći zakoni i propisi, i na primjer radi zaštite i brani naša prava.

⇑ NAZAD

Koja su vaša prava?

Kao što je predviđeno u BDP-u, u određenim okolnostima, kako je definisano važećim zakonima i propisima, imate sljedeća prava o ličnim podacima koje ste nam dostavili:

 • Pravo informisanja o obradi podataka i njegovim uslovima.
 • Pravo pristupa: možete dobiti potvrdu o tome da li obrađujemo lične podatke koji vas brinu ili ne, a ako jeste, možete zatražiti kopiju vaših ličnih podataka i kopiju podataka koje ste dali na mašini- čitljiv format.
 • Pravo na ispravljanje: Možete tražiti da modifikujete, ažurirate ili ispravite svoje podatke u određenim slučajevima, pogotovo ako su netačne. Ako imate nalog, možete mijenjati neke od vaših ličnih podataka putem vašeg naloga.
 • Pravo na brisanje: možete nas zamoliti da obrišemo ili izbrišemo sve ili deo vaših ličnih podataka pod zakonskim uslovima.
 • Pravo ograničavanja obrade: možete ograničiti proces npr. Zato što informacija nije tačna dok se ne ispravi.
 • Pravo prenosivosti podataka: imate pravo da primate lične podatke koji se tiču vas, koje ste nam dali, u strukturiranom, obično korišćenom formatu koji se može čitati i prenijeti ga drugom kontroleru podataka.
 • Pravo na prigovor: možete zahtevati da prekinemo obradu vaših podataka, osim ako ne pokažemo prisilnu legitimnu osnovu koja nadjačava vaše interese, slobode i prava. Uvek imate pravo da se protivite direktnom marketingu.
 • Pravo da ne bude predmet odluke koja se zasniva isključivo na automatskoj obradi, uključujući i profiliranje, ako ova odluka ima pravna dejstva na vas i na sličan način značajno utiče na vas.
 • Pravo da povuče vašu saglasnost ako je obrada izvršena na osnovu toga.
 • Pravo na davanje uputstava trećoj strani u vezi sa obradom podataka nakon smrti.

Imajte na umu da korišćenje takvih prava može biti podložno uslovima i uslovima utvrđenim važećim zakonima i propisima.

⇑ NAZAD

Uputstva za ova prava mogu se naći na:

Ako u bilo koje vrijeme želite da koristite svoja prava, molimo Vas da nam pošaljete email: privacy[at]pilotpen.me
Mi ćemo vam odgovoriti što je pre moguće, a u svakom slučaju u roku od 1 mjesec nakon prijema Vašeg zahtjeva.
Možda ćemo vas zamoliti da potvrdite svoj identitet.

Takođe imate pravo da podnesete žalbu na našu obradu sa nadzornim organom.

U Crnoj Gori možete kontaktirati:

 • Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama
 • Bulevar Svetog Petra Cetinjskog br. 147,
 • Podgorica
 • http://www.azlp.me/me/agencija
⇑ NAZAD